Werknemers weer in balans

met meer focus en energie

NIEUW het SELF EMPOWERMENT TRAJECT klik hier

 

Wilt u ook uw werknemers fysiek en mentaal ondersteunen?

Mocht u meer informatie willen ontvangen of belangstelling hebben voor een kort durend gezondheidstraject, neem dan contact op via CONTACT. Daarna maken we een afspraak om de wensen en mogelijkheden in detail af te stemmen. Samen op weg naar nog meer gezondheid en welzijn voor werknemers in uw bedrijf.

Balans

Hoe belangrijk het is om aandacht en tijd te besteden aan gezondheid en vitaliteit van uw werknemers? Bij gezondheid gaat het om een goede balans tussen fysieke gezondheid en  psychisch-emotionele gezondheid. Anders gezegd lekker in je vel zitten privé en op het werk. Daar schort het bij heel veel mensen aan. De oorzaak hiervan ligt vaak in een onbalans in een of meerdere levensgebieden. Denk hierbij aan werk, relatie, financiën, gezin, familie, persoonlijke ontwikkeling, ontspanning en gezondheid.

Uitdaging

Recente ontwikkelingen in de wereld kunnen voor extra uitdagingen zorgen in het leven van zowel werkgever als werknemer. Een werkgever heeft om te gaan met een andere manier van leidinggeven en werken. Meer thuiswerken kan zeker voordelen bieden zoals minder reistijd, meer tijd voor het gezin en flexibiliteit rondom ontspanning. Het heeft ook een keerzijde. Beeldscherm werk kan vermoeiender zijn en meer fysieke klachten geven zoals nek- en schouderklachten. Er bestaat ook de kans op meer alleen voelen door minder sociale contacten zoals het koffiemachine praatje. Tijdig onderkennen van wat er aan de hand is, biedt ruimte om bij te sturen op weg naar een nieuwe balans in het omgaan met de veranderde situatie.

WIN-WIN

In het MKB, in tegenstelling tot de wat grotere werkgevers en multinationals,  wordt over het algemeen in meer of mindere mate aandacht besteed aan gezondheid en welzijn. Dit onderwerp blijft  vaak onderbelicht om allerlei valide redenen. Onderzoek wijst uit dat werkgevers die hier wel aandacht aan besteden op de langere termijn werknemers hebben die vitaler en gezonder zijn.

Gezondere werknemers => minder verzuim => daardoor een lagere instroom in de WIA => kan uiteindelijk tot grote kostenbesparingen leiden voor een werkgever.

Wat kunt u doen?

Bent u geïnteresseerd in een overzichtelijk en kort traject waarbij u alleen de eerste stap zet en daarna uw werknemer zelf stap 2 en 3?
Hiervoor heb ik samen met een collega-therapeut /coach een mooie werkvorm ontwikkeld. Wij kunnen meerdere tools inzetten die helderheid en inzicht verschaffen in gezondheid en welzijn bij werknemers. Want ook een kort traject kan snel tot meer gezondheid en vitaliteit leiden voor werknemers. Vanzelfsprekend wordt rekening gehouden met de privacy van zowel werkgever als werknemer.

Voorbeelden:
  • Het self empowerment traject individueel door werknemer gevolgd met een financiële ondersteuning van u als werkgever.
  • Een 8 weken kuur om gezondheid te bevorderen, wie weet een mooi Kerst cadeau. Ik vertel u graag over de mogelijkheden voor een cadeaubon.
  • Het bedrijfstraject: een aanbod voor al uw werknemers om een persoonlijk coachgesprek van ongeveer 1,5 uur te hebben met mijn collega. Ook krijgt de werkgever de mogelijkheid om een vetzurentest te laten afnemen.

* tijdens een kort webinar zal vooraf worden uitgelegd wat de bedoeling is van het gesprek en in een korte uitleg waarom elke lichaam wordt uitgedaagd tijdens deze periode; wat een vetzuren test is en waarom deze aan te raden is.

N.B. in beide gevallen werk ik met wetenschappelijk onderbouwde korte gezondheidstesten en therapie waar gewenst.