Werken aan een gezonder lichaam

Interview De Kaap juni 2019

DOORN Mensen die tobben met fysieke klachten, zoals hoofdpijn, buikpijn, gewrichtsklachten of allergie, weten vaak niet waar het vandaan komt. Gelukkig zijn er plekken waar ze antwoorden kunt vinden. Zoals bij Veronike Kartman. Zij geeft orthomoleculaire behandelingen: ,,Ik help mensen ontdekken op welke manier ze zichzelf veerkrachtiger kunnen maken en hoe ze van hun klachten kunnen afkomen.” Het mooie van orthomoleculaire therapie is dat het een complementaire therapie is en een aanvulling kan zijn op de medische wetenschap. Kartman gaat graag samen met artsen in overleg hoe orthomoleculaire therapie kan ondersteunen in het proces. Door Babs Boumans. Lees verder…..

Veronike Kartman heeft een eigen praktijk waar ze orthomoleculaire – en allergie behandelingen geeft. Sinds kort is ze aangesloten bij Sansoma, Instituut voor lichaamsbewustzijn, waar cliënten kunnen kiezen uit een gevarieerd aanbod workshops en behandelingen, zoals core gym, tre, massage, ouder-kind therapie, core energetica, familieopstellingen, reiki healings, vrouwencirkels en creativiteit.

,,Het is fijn om samen met collega’s dingen op te pakken. Want cliënten met klachten buiten mijn werkgebied, kunnen goed geholpen worden door een collega.” Dat is de kracht van Sansoma. Een plek waar professionals hun krachten bundelen en kwaliteit bieden. Waar het welzijn van de cliënt centraal staat.

RECEPT Een orthomoleculair therapeut kijkt naar de biochemie van het lichaam. Door op zoek te gaan naar wat er niet of minder goed werkt in het lichaam, is het volgens de therapeut mogelijk stapsgewijs bij de oorzaak te komen. Die vervolgens aan te pakken en om te draaien. ,,Dat kan met behulp van vitamines, mineralen en aangepaste voeding. Of door aanpassing van leefgewoontes en met hulp van coaching. Meestal wordt er eerst een test afgenomen, want meten is weten. Ieder lichaam is uniek en voor niemand is er een kant en klaar recept”, vertelt therapeute Kartman. Juist daardoor vindt ze haar vak heel boeiend. ,,Samen op zoek gaan naar de oorzaak van de klachten is een fijne manier van werken en heel vervullend. Er is niets mooiers dan een geslaagde behandeling en tevreden cliënten.”

ZELFHELEND Kartman geeft bij Instituut Sansoma ook presentaties. Zoals op donderdagavond 27 juni een lezing over het versterken van het immuunsysteem, over gezonder worden in het lichaam en daarmee het zelfhelend vermogen vergroten. Tijdens de presentatie legt Kartman uit hoe het werkt, want zij is ervan overtuigd dat begrip leidt tot daadwerkelijke verandering.

AANBIEDING Voor wie interesse heeft in orthomoleculaire therapie, andere behandelingen of in de workshops die Sansoma te bieden heeft is er in de zomermaanden een speciaal programma met een leuke aanbieding om kennis te maken met het specialisme van ieders keuze.

Meer informatie is te vinden op de websites www.sansoma.nl en www.herrots.nl.

Kom langs voor een vrijblijvend advies

Afspraak maken

Misschien ook interessant