Wintermoeheid en vitamine D

Lichtjes, versiering en kerstliederen, maar ook duisternis, lage temperaturen en stress. Hoewel de Kerst voor veel mensen over de hele wereld een vreugdevolle tijd is, brengt het ook wintermoeheid en veel verantwoordelijkheden met zich mee. Het vinden van het beste cadeau voor iedereen, het huis klaarmaken voor de gasten, het koken van onvergetelijke maaltijden, en indigestie kunnen uw energieniveau uitputten.

Wilt u het goede nieuws? Er zijn oplossingen. Je moe voelen en geen energie meer hebben komt vaker voor dan u denkt, en in de huidige snelle, hyperverbonden maatschappij heeft dat allerlei oorzaken, maar de meeste hebben te maken met leefstijl, voeding en gewoonten. Wij hebben alle informatie verzameld die u nodig hebt, zodat u begrijpt wat er met uw lichaam gebeurt is en weet wat u kunt doen om uw energieniveau deze Kerst te verhogen.

Wat veroorzaakt wintermoeheid

Besneeuwde landschappen zijn prachtig, maar de winter betekent ook minder zonlicht, waardoor we niet genoeg vitamine D krijgen, wat kan bijdragen tot wintermoeheid. Wanneer ons lichaam dit tekort signaleert, kunnen onze hersenen meer melatonine, het hormoon dat het hele jaar door de slaap bevordert, produceren dan normaal.

Er zijn ook andere factoren die ons energieniveau kunnen beïnvloeden, zoals stress of beeldschermtijd, maar niet een daarvan speelt zo’n belangrijke rol bij wintermoeheid als een gebrek aan vitamine D. Ons eerste advies is dus: zorg ervoor dat u uw vitamine D-niveau op peil houdt.

Het verband tussen Vitamine D en uw energieniveau (vitaminen die helpen bij het behouden van uw energieniveau)

Weinig energie of vermoeidheid is een veel voorkomend symptoom van een vitamine D-tekort. Vitamine D is een essentiële voedingsstof die bijdraagt aan een gezond immuunsysteem. Het ondersteunt belangrijke functies in het lichaam en helpt om de opname van calcium te reguleren. Een voldoende hoeveelheid vitamine D in ons lichaam houden, is belangrijk voor de normale groei en ontwikkeling van onze botten en tanden.

Net als zonlicht kan voeding bijdragen aan ongeveer 10% van onze vitamine-inname. Zoals eierdooiers, vette vis, rood vlees. Onze moderne voeding bevat echter niet altijd voldoende vitamine D. Laat uw vitamine D-niveau regelmatig controleren om te zien of u in bepaalde perioden van het jaar supplementen moet nemen. ZinoShine+ is een volledig natuurlijke, veganistische vitamine D3 boost in zijn meest bioactieve vorm, met wild geoogst korstmos en breedspectrum magnesium.

Andere voedingsstoffen die uw energieniveau gedurende de dag kunnen verhogen zijn vitamine C, vitamine B (B2, B3, B5, B6, B12), calcium, vezels en ijzer.

( Hoe u uw energieniveau kunt verhogen tijdens de feestdagen, blog  ZINZINO)

Aangezien je niet ongestraft vit D kan innemen, een te veel vit D kan schadelijk zijn, is het handig om eerst een Vit D test te doen. 
Je kunt dit rechtstreeks bestellen of vrijblijvend langskomen in de praktijk, dan doen we het samen en bespreken we de testuitslag.

Whatsapp naar 06 10085998

 

Kom langs voor een vrijblijvend advies

Afspraak maken

Misschien ook interessant