Een Orthomoleculair therapeut kijkt naar de biochemie van jouw lichaam, zeg maar jouw interne fabriek. Door op zoek te gaan naar een minder goed werkend systeem in die complexe fabriek komen we stap voor stap bij de oorzaak en pakken we stap voor stap elke radar aan om weer goed te draaien.
Hoe doen we dit?
Dit doen we met behulp van bijvoorbeeld vitamines, mineralen, aangepaste voeding en vaak ook aanpassing van leefgewoontes en coaching. Door eventueel eerst een aantal testen te doen weten we veel beter wat er aan de hand zou kunnen zijn. Altijd samen in overleg.
Oorzaak en gevolg dat is de zoektocht, voor niemand is er een kant en klaar recept. Want jouw lichaam is uniek.
Wat is Orthomoleculaire Therapie
Je hebt fysieke klachten en bent op zoek naar iemand die naar het geheel kijkt. Vaak heb je al van alles geprobeerd en ben je nog steeds niet tevreden. Als we samen aan de slag gaan wordt het een zoektocht naar de oorzaak van je klachten. Elk lichaam zit anders in elkaar en reageert anders op behandelingen kortom, het ligt dus helemaal niet altijd aan jou als ‘iets’ weer eens niet is gelukt.
Cellen en gezondheid
Ons lichaam bestaat uit grofweg 60 biljoen cellen. Dit zijn allemaal mini-energiecentrales met ingewikkelde werkingsmechanismen.
Wanneer je door een tekort aan vitamines, mineralen en/of door een teveel aan indringers (zoals medicijnen, gifstoffen of verkeerd eten) klachten krijgt, betekent het dat je lichaam al een tijdje bezig was om dit zelf op te lossen. Dat kost energie oftewel het “windmolenpark” in iedere cel kan dan niet meer draaien, de batterij raakt leeg, de windmolens roesten en draaien minder goed. Vervuilde cellen geven kans op ontstekingen. Het is duidelijk dat daarna andere cellen en daarmee ook andere organen dan ook niet goed meer kunnen werken, kortom de basis voor klachten is gelegd.
Ik ben afgestudeerd als Orthomoleculair Epigenetisch Therapeut, dat wil zeggen dat ik niet alleen kijk naar de oorzaken in het lichaam, maar ook naar de oorzaken/invloeden die van buiten komen zoals je woonomgeving, het soort werk dat je doet, wat je eet, wat je hebt meegemaakt in de breedste zin van het woord. Dat zijn allemaal puzzelstukjes die meehelpen.
“De visie dat onze genen de belangrijkste oorzaak zijn van onze ziektes, de genetica, is inmiddels verouderd. Tegenwoordig weten we dat het veel meer onze omgeving is die bepaalt of ongunstige genen in ons lichaam actief worden of niet. Dit noemen we de Epi-genetica. ‘Epi’ betekent boven; Epi-genetica staat boven genetica. Dit is dus goed nieuws. Want je genen kun je niet echt veranderen, je omgeving voor een deel wel.
bron: Marjolein Dubbers – energieke vrouwenacademie”